Αναδημοσίευσε αυτό το άρθρο

Η τηλεφωνία, το ίντερνετ και οι εφαρμογές κάθε είδους που μας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, μας λύνουν τα χέρια και τα… προβλήματα με ένα κλικ. Αν το καλοσκεφτούμε, η εύκολη και γρήγορη επικοινωνία είναι η βάση του σύγχρονου πολιτισμού.

Υπάρχουν μάλιστα γεγονότα στην ιστορία που ίσως εξελίσσονταν διαφορετικά αν οι άνθρωποι της εποχής μπορούσαν να κάνουν αυτό το «κλικ». Είναι προφανές ότι κάθε εποχή συμβαδίζει με την τεχνολογία της και έχει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με τα «όπλα» που διαθέτει. Εμείς όμως επιλέξαμε να σας παρουσιάζουμε 3 από τα αναρίθμητα ιστορικά γεγονότα όπου η ελλιπής επικοινωνία έπαιξε το ρόλο της.

Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Το 1914 η Ευρώπη είναι χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα: από τη μία πλευρά η συμμαχία Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας, και από την άλλη η συμμαχία Γερμανίας και Αυστροουγγαρίας. Λίγοι πίστευαν ότι θα γίνει πόλεμος, αλλά μια σπίθα αρκούσε για να ξεσπάσει η καταστροφικότερη σύγκρουση στην ιστορία μέχρι εκείνη τη στιγμή. Και η σπίθα άναψε στις 28 Ιουνίου 1914.

Ο αρχιδούκας Φραγκίσμος Φερδινάνδος, διάδοχος του θρόνου της Αυστροουγγαρίας, επισκέπτεται το Σεράγεβο που βρίσκεται υπό αυστριακή κατοχή. Στην περιοχή δρα ένα αυτονομιστικό κίνημα που διεκδικεί την ένωση με τη Σερβία και έχει οργανώσει τη δολοφονία του αρχιδούκα.

Καθώς το αυτοκίνητο με τον Φραγκίσκο Φερδινάνδο προχωρά, ένας νεαρός Σέρβος πετά χειροβομβίδα, η οποία χτυπά άλλο αυτοκίνητο της πομπής. Ο αρχιδούκας δεν τραυματίζεται και καταφεύγει στο δημαρχείο. Μετά αποφασίζει να συνεχίσει την περιοδεία αλλά μέσα στην αναταραχή οι αξιωματούχοι δεν προλαβαίνουν να πουν στον οδηγό ποιο δρόμο να ακολουθήσει για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο οδηγός στρίβει σε λάθος σημείο. Εκεί βρίσκεται ένα άλλο μέλος της ομάδας των αυτονομιστών που πυροβολεί και σκοτώνει τον αρχιδούκα. Αυτό το γεγονός ήταν επίσημα η αφορμή για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που στοίχισε τη ζωή περίπου 10.000.000 ανθρώπων.

Αν μπορούσε ο οδηγός να ενημερωθεί καθ’ οδόν για τη σωστή διαδρομή, ίσως η καταστροφή να είχε αποφευχθεί. Η έγκαιρη επικοινωνία θα έβαζε τα πράγματα σε πιο ασφαλή δρόμο…

Η βύθιση του Τιτανικού

Στις 14 Απριλίου 1912 ο Τιτανικός βρίσκεται στην τέταρτη μέρα του παρθενικού του ταξιδιού και πλέει ήρεμα στα νερά του Βόρειου Ατλαντικού. Κανείς δεν φαντάζεται ότι ένα παγόβουνο ταξιδεύει λίγα μίλια μακριά. Η σύγκρουση γίνεται στις 23:40 και ο ασυρματιστής εκπέμπει απεγνωσμένα SOS με σήματα μορς. Τα σκάφη που λαμβάνουν το μήνυμα απαντούν με τον ίδιο τρόπο, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες για να καταλάβουν τι συμβαίνει. Ταυτόχρονα παρεμβάλλονται άλλα, άσχετα μηνύματα που στέλνουν στον Τιτανικό οι συγγενείς των επιβατών για να μάθουν νέα τους.

Το σύστημα μπλοκάρει από την υπερφόρτωση και τα σήματα κινδύνου του Τιτανικού χάνονται. Κανείς δεν γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκεται το πλοίο και πόσο κινδυνεύει. Τρεις ώρες αργότερα βυθίζεται και καταφέρνουν να σωθούν μόνο 700 από τους 2.200 επιβάτες.

Ο ασύρματος ήταν πρωτοποριακό επίτευγμα για την εποχή αλλά δεν ήταν φτιαγμένος για επικοινωνίες έκτακτης ανάγκης. Τα μέσα που θα έκαναν την επικοινωνία οργανωμένη και αποτελεσματική, δεν είχαν εφευρεθεί ακόμα…

Η μάχη του Τρέντον και η Αμερικανική Ανεξαρτησία

Η μάχη του Τρέντον έγινε το 1776 στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ και ήταν ένα σημείο καμπής κατά την Αμερικανική Επανάσταση εναντίον των Βρετανών. Οι Αμερικανοί με επικεφαλής τον μετέπειτα πρόεδρο Τζορτζ Ουάσιγκτον κατάφεραν να νικήσουν και φαίνεται ότι η προβληματική επικοινωνία έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, τα βρετανικά στρατεύματα είχαν βρεθεί κάποιες φορές σε δύσκολη θέση αλλά γενικά έλεγχαν την κατάσταση. Βρισκόμαστε πια στον τρίτο χρόνο της επανάστασης και ο Τζορτζ Ουάσιγκτον αποφασίζει να κάνει μια παράτολμη επίθεση εναντίον μιας βρετανικής δύναμης που είχε ως επικεφαλής τον συνταγματάρχη Ραλ.

Ένας κατάσκοπος των Βρετανών αντιλαμβάνεται τις κινήσεις των Αμερικανών και στέλνει ένα σφραγισμένο γραπτό μήνυμα στον Ραλ για να τον ειδοποιήσει. Εκείνος όμως δεν διαβάζει το μήνυμα θεωρώντας ότι είναι κάτι ασήμαντο και πέφτει για ύπνο. Οι Αμερικανοί επιτίθενται αιφνιδιαστικά και παίρνουν μια νίκη που άλλαξε την πορεία του πολέμου.

Με τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας, ο κατάσκοπος θα ήξερε ότι ο Ραλ δεν είχε διαβάσει το μήνυμα και οι Βρετανοί θα μάθαιναν για την επικείμενη επίθεση. 

Η υπερδύναμη της εποχής, η Αγγλία, έχασε τον πόλεμο και σε αυτό συνέβαλε ένα αδιάβαστο μήνυμα…

Το μέλλον;

Σίγουρα το 2050 κάποιος θα γράφει ένα παρόμοιο άρθρο για τη δική μας εποχή. Τι θα είχαν αποφύγει οι άνθρωποι στο 2021 αν είχαν το σύστημα ************ **** ********* (censored by the future).

Η σημερινή εποχή όμως παρότι δεν έχει ακόμη το σύστημα ************ **** ********* -έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Αντίθετα από την εποχή του Τιτανικού όπου ο προηγμένος ασύρματος ήταν ήδη Ελλιπής σήμερα έχουμε περισσότερους τρόπους επικοινωνίας από όσους μπορούμε να διαχειριστούμε. Πόσοι από εμάς έχουμε ρωτήσει: Έχεις viber; Που θες, στο Messenger; Όχι στείλε το στο Whatsapp.

Εμείς στην DARC ADVERTISING το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιούμε το 100% των εργαλείων επικοινωνίας που μας δίνει η τεχνολογία της εποχής μας ώστε να μην φέρνουμε σε αυτή την συνεχή αναζήτηση τρόπων επικοινωνίας τους πελάτες μας και να αποφεύγουμε όσο γίνεται της κακοτοπιές.

Online Ραντεβού:

Για του λόγου το αληθές Θα χρειαστείτε μόνο έναν υπολογιστή για να μπορείτε να δείτε online την παρουσίαση των υπηρεσιών μας. Βρείτε διαθέσιμες ώρες εδώ www.darc-advertising.com/book ή μιλήστε στο online chat της ιστοσελίδας μας.

Δεν θέλετε online ραντεβού;

Επικοινωνία μέσω τηλεφώνου και SMS:

Ελλάδα-Κύπρος:
2102205160 έως 2102205169 (10 γραμμές)
2105910650 και 2105910654 (Customer Care)
6978148235 – 6982868766 – 6947382288 (SMS)
+35722059044 (Customer Care Κύπρου)

Δεν θέλετε τηλέφωνο

Επικοινωνία μέσω Apps (6978148235) ή απλά πατήστε πάνω τους και μιλήστε μας.

Δεν θέλετε Apps;

Στείλτε email στον [email protected]

Δεν θέλετε email;

Ανοίξτε Ticket στο αποκλειστικό για τους πελάτες μας Ticket σύστημα https//support.darc-advertising.com

Δεν θέλετε Ticket;

Πείτε μας πως θέλετε να επικοινωνούμε, εμείς σε κάθε περίπτωση θα ενημερώνουμε διαρκώς τους τρόπους μας.

Ωράριο επικοινωνίας:

Τηλέφωνο και Apps Εργάσιμες ημέρες 09:30-17:30

Ticket- Online Chat 365 ημέρες 09:00-21:00

Περισσότερα Άρθρα

Πώς να Κάνω Trademark
Trademark

Πώς να Κάνω Trademark

Κατοχυρώστε το trademark σας με καθοδήγηση στα βήματα και τις απαιτήσεις, εξασφαλίζοντας προστασία και αποκλειστικά δικαιώματα.