DARC-360

/
 • DARC-360

Το σημαντικότερο από όλα
είναι η υποστήριξη

Μέσα από το HELP CENTER μας, θα έχετε
την καλύτερη δυνατή υποστήριξη, με
σύστημα διαχείρισης επικοινωνιών ώστε
να κερδίζουμε σε χρόνο και οργάνωση
Στο εκπαιδευτικό κέντρο της DARC,
μπορείτε να μάθετε εσείς ή το προσωπικό
σας όλα όσα χρειάζεστε για την καλύτερη
αξιοποίηση των υπηρεσιών μας
Ενότητες

Τι θα καλύψουμε σε αυτή την ενότητα;

1

Τι είναι τα πακέτα DARC 360°

Τα DARC 360° είναι τα μοναδικά πακέτα μας τα οποίο εντάσσονται στην DARC CORP συνολικά και όχι σε επιμέρους τμήματα. Τα πακέτα 360° αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα και περιλαμβάνουν μεγάλο μέρος της κεντρικής φιλοσοφίας της DARC: Τον συνδυασμό διαφορετικών τομέων ώστε να αυξηθεί η διαφημιστική απόδοση ενώ παράλληλα μπορεί να κρατηθεί χαμηλά το κόστος. 

2

Ποια συγκριτικά πλεονεκτήματα προσφέρει η καθετότητά μας

 • Η καθετότητα που προσφέρουμε σε ένα μεγάλο εύρος διαφημιστικών και ψηφιακών υπηρεσιών δίνει στους πελάτες μας τις εξής σημαντικές δυνατότητες:

  • Να έχουν μόνο ένα τηλέφωνο να καλέσουν και μία μόνο εταιρεία που καλύπτει όλες τις διαφημιστικές τους ανάγκες σχεδιάζοντας την επικοινωνιακή τους στρατηγική και υλοποιώντας την άρτια, χωρίς να χρειάζεται να επαναλαμβάνουν διαρκώς και σε διαφορετικούς ανθρώπους και εταιρείες την πολιτική τους, το όραμα, τους στόχους και τα ενδεχόμενα προβλήματά τους.
  • Να επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα γρήγορα και αποδοτικά χωρίς περιττές επικοινωνίες, «χαλασμένα τηλέφωνα» ή ακόμη και κρυφές αλλά ζημιογόνες για τους ίδιους «κόντρες» μεταξύ των συνεργατών που τους υποστηρίζουν. 
  • Να έχουν πάντα κοντά τους μια ομάδα ανθρώπων που γνωρίζει την επιχείρησή τους, με αποτέλεσμα την μείωση του κόστους και του κόπου από την δική τους πλευρά.
3

Tι σημαίνει 360°

Όταν ένας πελάτης μάς αναθέσει διαχείριση 360°, αυτή μπορεί να περιλαμβάνει το σύνολο των τμημάτων της εταιρείας ή ένα μέρος αυτών. Τα πακέτα που παρέχουμε είναι τα 90°,180°, 270° και φυσικά το 360°. 

Γενικά ονομάζουμε την υπηρεσία 360° ακόμα και όταν δεν περιέχει όλες τις υπηρεσίες που μπορούν να παραχθούν. Αυτό συμβαίνει γιατί το 360° είναι διαφορετικό για κάθε πελάτη και εκείνο που για κάποιον είναι το μέγιστο που μπορεί να χρησιμοποιήσει (από πλευράς υπηρεσιών) για κάποιον άλλον είναι το 20%. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένας πελάτης που αγοράζει Ψηφιακή Σήμανση και διαχείριση Social Media, παρότι αυτά περιλαμβάνονται στο πακέτο 90° λέμε ότι αγοράζει από το πακέτο 360° το πακέτο των 90°. Είναι προφανές ότι τα πακέτα DARC 360° είναι ένας τρόπος να καταλάβει ο πελάτης πόσα μπορεί να κάνει μαζί μας όσον αφορά την διαφημιστική του προβολή και να επιλέξει αυτά που του ταιριάζουν αλλά και τoν συμφέρουν καλύτερα.

4

Πλεονεκτήματα του πακέτου DARC 360°

Το πλεονέκτημα για τον πελάτη μας και κατ’ επέκταση για εμάς είναι ότι παράγουμε περιεχόμενο το οποίο διανέμεται σε πολλά διαφορετικά διαφημιστικά μέσα και έτσι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στις τιμές. 

Τι είναι όμως αυτό το πακέτο στην ουσία του; Σκεφτείτε την διαφήμιση σαν κάτι το οποίο στο 99,9% των περιπτώσεων χρειάζεται κάποιο περιεχόμενο για να αποδώσει. Το περιεχόμενο αυτό – ή content όπως συνηθίζουμε να λέμε – μπορεί να είναι κείμενο, φωτογραφία, animation, βίντεο ή και συνδυασμός όλων των παραπάνω. Όταν ένας πελάτης μάς έχει αναθέσει π.χ. την διαχείριση των Social Media και φτιάχνουμε ένα post, γιατί να μην κάνουμε το post αυτό βίντεο και να μην το διανείμουμε και στην Ψηφιακή Σήμανση; Γιατί να μην κάνουμε αυτό το post άρθρο και να το διανείμουμε στο blog της ιστοσελίδας; Γιατί να μην μετατρέψουμε αυτό το post σε αφίσα και να μην το τυπώσουμε ώστε να αναρτηθεί στην επιχείρηση; Όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχει τέλος σε αυτό, αρκεί να υπάρχει μια μέθοδος που να προσαρμόζει το περιεχόμενο ώστε να μπορεί να διανεμηθεί σε διαφορετικά μέσα. 

Με το 360° αυξάνουμε την απήχηση στο κοινό στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Το Digital Marketing και οι agencies που εξειδικεύονται σε αυτό, συνήθως ασχολούνται μόνο με ψηφιακό κομμάτι. Για κάποιο λόγο έχουμε ξεχάσει ότι οι άνθρωποι ακόμα έχουν πόδια και περπατούν, μάτια και κοιτάζουν αληθινά τα μαγαζιά και όχι μόνο τις οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους. Ναι, το ψηφιακό στην εποχή μας είναι πάρα πολύ επιδραστικό, όμως οι άνθρωποι στο τέλος καταλήγουν συνήθως στο φυσικό κατάστημα (με εξαίρεση φυσικά τα eshops). Και εκείνη την κρίσιμη στιγμή που αποφασίζουν για τις αγορές τους, κανένας δεν ασχολείται με το να τους κάνει συμπληρωματική πώληση, με το να κάνει Βranding για την εταιρεία και πάρα πολλά άλλα. Αυτά ακριβώς κάνει η Ψηφιακή Σήμανση και μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για την λειτουργία και τις δυνατότητές της στη σχετική ενότητα. (link)

Το κόστος για κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ μεγάλο για μια εταιρεία αν επιχειρούσε να αναπτύξει μόνη της Ψηφιακή Σήμανση ή αν ανέθετε την διαχείρισή της σε διαφορετικές εταιρείες (άλλη για τεχνική υποστήριξη, άλλη για διαφημιστική, άλλη για παραγωγή περιεχομένου κλπ).  Συγκεντρώνοντας όμως τα πάντα σε ένα σημείο, μπορούμε να μειώσουμε το κόστος παραγωγής και να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα.  

Στην συνέχεια θα βρείτε τον τιμοκατάλογο αλλά και το σχέδιο της διανομής του περιεχομένου όπως αυτή μπορεί να επιτευχθεί με το DARC 360°.

Υπάρχουν τρία διαγράμματα που παρουσιάζουν με διαφορετικό τρόπο την ίδια διασύνδεση μεταξύ των υπηρεσιών. Η βασική λογική, ίδια και στα τρία, είναι ότι όλα ξεκινούν από ένα περιεχόμενο – ή μια ιδέα αν προτιμάτε – η οποία μπορεί να είναι κείμενο, φωτογραφία, βίντεο, γραφιστικό και φυσικά συνδυασμός όλων των παραπάνω. Αυτή η ιδέα, αφού υλοποιηθεί ως περιεχόμενο, διανέμεται στα μέσα φτάνοντας στο επιθυμητό κοινό. Είναι πολύ σημαντικό να παρατηρήσουμε εδώ ότι λόγω της εξειδίκευσής μας στην Ψηφιακή Σήμανση και στην παραγωγή βίντεο, η μετατροπή μιας ιδέας σε βίντεο – πέραν του ότι είναι αποτελεσματικότερη στα ήδη υπάρχοντα μέσα όπως το Facebook και το YouTube – μας δίνει την δυνατότητα να την απεικονίσουμε και on spot στην επιχείρηση μέσω της Ψηφιακής Σήμανσης 

 1. Στο πρώτο διάγραμμα απεικονίζεται η πολυπλοκότητα και ο τρόπος με τον οποίο μια ιδέα μπορεί να μοιραστεί σε όλα τα μέσα. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά το διάγραμμα θα δείτε ότι ανάλογα με το είδος του περιεχομένου μπορούμε να έχουμε σε περισσότερο από ένα μέσα το ίδιο content. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όταν η ιδέα υλοποιείται μέσω παραγωγής βίντεο, μπορεί να διανεμηθεί επιπλέον στην τηλεόραση, στην Ψηφιακή Σήμανση και στο YouTube. Στην περίπτωση που δεν περάσουμε από την παραγωγή βίντεο, μπορεί να διανεμηθεί μόνο στα Social Media και στα υπόλοιπα μέσα. Το τεράστιο κέρδος που αποκομίζει ο πελάτης από την παραγωγή δεν είναι μόνο ότι έχει πρόσβαση σε επιπλέον μέσα αλλά ότι και στα υπάρχοντα μέσα γίνεται ποιοτικότερη η διαφημιστική προβολή.
 2. Στο δεύτερο διάγραμμα παρουσιάζονται τα διάφορα βήματα προς την δημιουργία ενός συνεκτικού μοντέλου διαφημιστικής προβολής. Ο συγκεκριμένος τρόπος δεν απεικονίζει απόλυτα σωστά τον τρόπο που εξελίσσεται η διαδικασία, γιατί πολλές φορές τα πράγματα γίνονται παράλληλα ή γιατί πολλές φορές δεν καταλήγουμε στο παραδοσιακό marketing όπως π.χ. η δημιουργία αφισών ή οι δημοσιεύσεις σε περιοδικά. Είναι πάντως ένας καλός τρόπος για να σκεφτείτε το workflow της εργασίας.
 3. Το κυκλικό σχέδιο απεικονίζει με τον πιο καθαρό τρόπο όλα τα μέσα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάνοντας κατανοητό το εύρος του πακέτου υπηρεσιών 360° χωρίς όμως να εξηγεί πώς συνδέονται μεταξύ τους. Πρακτικά είναι το πακέτο το οποίο θα κατανοήσει καλύτερα ο πελάτης  όσον αφορά τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, ενώ αν θέλουμε να εμβαθύνουμε μπορούμε να του δείξουμε τις πολύπλοκες σχέσεις των υπηρεσιών μεταξύ τους.
5

Πολλή η πληροφορία;

Δείτε συνοπτιικά τι πρέπει να κρατήσετε για το πακέτο DARC 360°:

 • Περιλαμβάνει παραγωγή διαφημιστικού περιεχομένου σε διάφορες μορφές (π.χ. κείμενο, βίντεο, animation, φωτογραφίες κ.ά. είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά), το οποίο διανέμεται παράλληλα σε πολλά διαφορετικά διαφημιστικά μέσα (πχ. Social Media, Ψηφιακή Σήμανση, website, έντυπα μέσα)
 • Χάρη στην καθετότητά μας αναλαμβάνουμε και υλοποιούμε από την αρχή ως το τέλος όλα τα στάδια της διαδικασίας: Παράγουμε το περιεχόμενο, το προσαρμόζουμε στα διάφορα διαφημιστικά μέσα και το διανέμουμε, παρέχοντας ταυτόχρονα τεχνική υποστήριξη
 • Η καθετότητά μας αυξάνει για εσάς την αποτελεσματικότητα της διαφήμισης, μειώνει το κόστος και κάνει πιο λειτουργική τη συνεργασία, γιατί απευθύνεστε για όλα σε μία μόνο εταιρεία
 • Ανάλογα με τις ανάγκες σας μπορείτε να αξιοποίησετε όλες τις δυνατότητες του 360° ή να επιλέξετε ένα μέρος από αυτές με τα πακέτα 90°,180° και 270°
6

Σύνοψη

Τέλος, οι κινήσεις προβολής που συνάδουν περισσότερο με το επιχειρησιακό πνεύμα και ανταποκρίνονται καλύτερα στην επιχειρησιακή στοχοθεσία, απαιτούν προϋπολογισμό και ανθρώπινο δυναμικό. Η αξιολόγηση των πόρων που έχετε στη διάθεσή σας είναι ένα πολύ βασικό σημείο πριν λάβετε απόφαση για τον επικοινωνιακό δρόμο που θα ακολουθήσετε. Ωστόσο, για το λόγο αυτό οι ειδικοί με τους οποίους θα συνεργαστείτε, θα πρέπει να έχουν υπολογίσει τους καλύτερους δυνατούς τρόπους αξιοποίησης των πόρων σας.

Συνοψίζοντας, στόχος της Επικοινωνιακής Στρατηγικής είναι να μπορείτε να συνειδητοποιήσετε τι θέλετε να πετύχετε, να εκμεταλλευτείτε όσο το δυνατόν περισσότερα τα διαθέσιμα κανάλια επικοινωνίας που ταιριάζουν στους επικοινωνιακούς σας στόχους και να προγραμματίσετε σωστά τις κινήσεις σας. Παράλληλα, να έχετε την δυνατότητα να εντοπίσετε ή να αναζητήσετε πόρους και να συμφωνήσετε τις αρμοδιότητες του ανθρωπίνου δυναμικού (in house ή εξωτερικοί συνεργάτες).Τέλος, να είστε σε θέση να εντοπίσετε τα ρίσκα και να προγραμματίσετε πώς θα τα αντιμετωπίσετε αλλά και να καθορίσετε πώς θα μετρηθεί η επιτυχία σας. Όλο αυτό είναι μια διαδικασία εξέλιξης από την οποία θα αντλήσετε πολλή και χρήσιμη γνώση αλλά και πολύτιμα μαθήματα για μελλοντικές βελτιωτικές κινήσεις.

7

Πολλή πληροφορία;

Δείτε συνοπτιικά τι πρέπει να κρατήσετε για την Επικοινωνιακή Στρατηγική:

 • Σας βοηθά να συνειδητοποιήσετε τι θέλετε να πετύχετε και διαμορφώνει τους τρόπους για το πετύχετε
 • Μέσω ενός οργανωμένου πλάνου μπορείτε να εκμεταλλευτείτε όσο το δυνατόν περισσότερο τα διαθέσιμα κανάλια επικοινωνίας που ταιριάζουν στους επικοινωνιακούς σας στόχους και να προγραμματίσετε σωστά τις κινήσεις σας
 • Σας δίνει την δυνατότητα να εντοπίσετε ή να αναζητήσετε πόρους και να συμφωνήσετε τις αρμοδιότητες του ανθρωπίνου δυναμικού (in house ή εξωτερικοί συνεργάτες)
 • Θα είστε σε θέση να εντοπίσετε τα ρίσκα και να προγραμματίσετε πώς θα τα αντιμετωπίσετε αλλά και να καθορίσετε πώς θα μετρηθεί η επιτυχία σας.